X
تبلیغات
فرهنگی - جربی قلب1
شلوغ
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}
افزایش وزن یا هردو ، سطح تری گلیسیرید و کلسترول افزایش می یابد . بسیاری از افراد مبتلا به دیابت یا بیماری قلبی دارای سطوح بالا ی تری گلیسیرید می باشند . برخی ازتحقیقات نشان داده اند که افراد با سطح تری گلیسیرید ناشتای بالای حد طبیعی (150 mg/dl یا بیشتر ) در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی می باشند . سطوح تری گلیسیرید (Triglycerides): کمتر از 150 mg/dl = طبیعی 150-199 mg/dl = نسبتا بالا 200-499 mg/dl = بالا 500 mg/dl یا بیشتر = بسیار بالا سطوح کلسترول و تری گلیسیرید من ازجدول زیر برای ثبت کلسترول و تری گلیسیرید خود در هر بار آزمایش استفاده کنید . اطمینان حاصل نمایید که شما این مقادیر را به پزشک خود اطلاع داده اید . سومین ویزیت دومین ویزیت اولین ویزیت سطح هدف .............................................................................. سطح کلسترول خون تام ...............................................................................سطح کلسترول HDL ...............................................................................سطح کلسترول LDL ...............................................................................سطح تری گلیسرید من چگونه می توانم بیشتر یاد بگیرم ؟ با پزشک ، پرستار یا مشاور سلامتی خود مشورت کنید . اگر مبتلا به بیماری قلبی می باشید یا قبلا دچار سکته مغزی شده اید، ممکن است اعضای خانواده شما در معرض خطر باشند . ایجاد تغییرات در شیوه زندگی آنها جهت کاهش میزان خطر مهم است . شما می توانید از کتابچه ها و بروشورهای علمی جهت انتخاب زندگی سالمتر و کاهش میزان خطر ، کنترل بیماری و مراقبت از افراد مورد علاقه تان استفاده کنید .دانایی توانایی است بنابراین بیشتر بیاموزید و بیشتر زندگی کنید. چربی ها جالب است بدانید رقص زیبای مرگ وزندگی میان رادیکالهای آزاد و آنتی اکسیدانتها همواره وجود دارد . لذا عدم مصرف رادیکالهای آزاد که مخرب سلولهای بدن ما هستند به همان اندازه مصرف زیاد آنتی اکسیدانتها حائز اهمیت هستند. بنابراین ما می توانیم با خوردن برخی از غذاها و نوشیدنی ها ی مفید و حذف آن دسته از غذاها و نوشیدنی ها که برای مان مضرند سلامتی وجوانی خود را تضمین کنیم ویا بالعکس با عملکردی وارونه سلامتی خود را در معرض خطر قرار دهیم. در این قسمت در مورد غذاها یا نوشیدنی هایی که برای حفظ یا از دست دادن سلامتی موثرند خواهیم پرداخت: از خوردن چربی های مضر بپرهیزید این نکته را به خاطر بسپارید: شما میتوانید با انتخاب نوع چربی که استفاده می نمایید روند پیری خود را افزایش یا کاهش دهید. خوردن چربی علاوه براینکه سبب چاقی و تخریب شریانها میگردد سبب پیری زود رس نیز میشود . مصرف چربی های مضر در بدن به مانند کارخانه سازنده رادیکالهای آزاد عمل نموده وباعث اختلال در عملکرد سلولها و سرطانی شدن وتخریب آنها میگردد. علت این موضوع این است که اکسیژن دوستدار چربی است و سرعت حل شدن اکسیژن درچربی 8 برابر سرعت حل شدن آن در آب است همچنین اکسیژن در برخی از چربی ها بیشتر از انواع دیگر جذب می شود بعبارتی چربی با اکسیژن ترکیب شده و به اصطلاح اکسیده می گردد. برای مثال اگر یک لیوان روغن نباتی مثل روغن ذرت را در معرض هوای آزاد قرار دهیم در مدت 2 الی 3 دقیقه این واکنش اکسیداسیون رخ می دهد. و هنگامی که چربی به این ترتیب با اکسیژن ترکیب گردد به اصطلاح پراکسیده یا فاسد شده و انباشته از بدترین نوع رادیکالهای آزاد بنام هیدروپراکسید لیپید خواهد شد که برای بدن خطرآفرین هستند. هنگام هضم مولکول هیدروپراکسید لیپید ، تحت تاثیر حرارت بدن آنزیم های مختلف و آهن ومس موجود در بدن شکسته شده و مواد شیمیایی خطرناکی تولید می کند که از آنها رادیکالهای هیدروکسیل آزاد میگردد و این رادیکالها سبب تخریب و از بین رفتن سلولها می گردد. چربی های مفید، چربی های مضر و چربی های خطرناک رابیشتر بشناسیم متاسفانه چربیهای مضر یکی از عوامل غیر مشهود فرآورده های غذایی می باشد. اکثر غذاهای بسته بندی شده در قفسه های سوپر مارکتها از قبیل شیرینیها، شیرینیهای مخلوط، کیکها، چیپسها ، نان های روغنی،دونتها،کلوچه ها،خامه های روی شیرینی ها ، سسهای مخلوط، کره بادام زمینی،روغنهایی که برای طبخ استفاده می شوند ،سسهای سالاد ، مایونزها، انواع پیتزا و پودینگ حاوی چربی هایی هستند که خیلی زود فاسد ومضر می شوند. حتی چربی های موجود در غذاهای منجمد شده مثل جوجه سرخ شده نیز سریع اکسیده میشوند. کلسترول موجود در گوشت قرمز ، تخم مرغ ودیگر غذاهای حیوانی نیز همینطور است. جالب اینکه حتی طی فرآیند هضم نیز چربیهای چند زنجیره ای اشباع نشده موجود در بدن ، در حالت حرکت در روده ها اکسید می شوند. لازم است بدانید که تمام چربی ها به یک اندازه برای ماخطرناک نیستند و این مسئله بستگی به تمایل آن نوع چربی به ترکیب شمیایی با اکسیژن و میزان اکسیداسیون آن دارد در این میان چربی های تک زنجیره ای اشباع نشده مثل روغن زیتون بعلت تمایل و سرعت کمتر اکسیداسیون بی خطر می باشند و کلسترول بعلت اینکه به آسانی با اکسیژن ترکیب می شود جزو چربی های مضر می باشد و چربیهای چند زنجیره ای غیر اشباع مثل روغن ذرت از چربیهای واقعا" خطرناک محسوب می شوند. مطالعات نشان می دهد که چربیهای چند زنجیره ای اشباع نشده باعث ایجاد بیماری های سرطان و تخریب شریانها و عملکرد جانبی روی عملکرد ایمنی بدن میگردد لذا چربیها تمام علائم پیری زودرس را باخود دارند. مصرف چربی سبب میگردد تا بدن شما همانند تکه گوشتی که در معرض هوا ونور قرار گرفته ، باشد. چربی در بدن اکسید شده و سبب نابودی بدن میگردد. لذا وقتی صحبت از مصرف شیرینی ها، کلوچه ها، نان های روغنی و سایر نانها و فرآورده های بدون چربی می شود در حقیقت هدف اجتناب جدی از مصرف چربیهای اشباع نشده مضر است. توصیه: برای حفظ سلامتی و جوانی خود باید از مصرف چربیهای اشباع نشده امگا-6 نظیر مارگارین، روغن های مخصوص ترد کننده شیرینی و روغن سالاد را که قطعا" از روغن ذرت وروغن کافشه و روغن دانه آفتابگردان ساخته می شوند محدود نمود. درصد اسیدهای چرب اشباع نشده امگا-6 در برخی از روغن های مصرفی متداول کشور: روغن کافشه: 77% ( توجه داشته باشید که در برخی از روغن های کافشه و آفتابگردان تغییراتی صورت گرفته است که چربیهای چند زنجیره ای اشباع نشده با چربیهای تک زنجیره ای اشباع نشده جایگزین شود بنابراین در خرید روغن به برچسب روی روغن ها توجه فرمایید) روغن دانه آفتابگردان: 69% روغن ذرت: 61% روغن سویا: 54% روغن گردو:51% روغن کنجد: 41% روغن بادام زمینی:33% روغن کانولا:22% روغن دانه کتان:16% روغن زیتون با درجه خلوص بالا:8% روغن دانه ماکادامیا: 3% مضرات ثابت شده اسیدهای چرب: بعضی از این مضرات عبارتند از : مختل کردن ضربان قلب، افزایش غلظت خون و انسداد شریانها،کاهش کلسترول مفیدHDL و افزایش کلسترول مضر LDL ولیپو پروتئین، تضعیف عملکرد سیستم ایمنی، تولید اسپرم های غیر طبیعی و کاهش تستوسترون و در نهایت پیری زود رس ، بروز سرطان پستان و پروستات . ما رگارین مشاهده واژه های «هیدروژنه» و« نیمه هیدروژنه» روی برچسب ترکیبات یک ماده غذایی ، بویژه بعنوان مهمترین جزء سازنده روغن های نباتی ، یک عامل خطر است این واژه ها نام دیگر اسیدهای چرب ناقل هستند. در این میان مارگارین جامد که تا حد زیادی هیدروژنه شده است بدترین نوع چربی محسوب می شود و بعنوان یک خطر جدی مطرح است اگرچه مارگارین مایع و با زنجیره سست تر ، مقدار کمتری اسیدهای چرب نافل دارد ولی بازهم بعنوان یک منبع سرشار و خطرناک از امگا-6 اشباع نشده چند زنجیره ای بشمار می آید. در هرحال مصرف روغن ها نباتی از هر نوعی بصورت غیر جامد و در حالت طبیعی آن مطمئن تر است. براساس مطالعات بعمل آمده زنانی که روزانه 4 قاشق غذاخوری یا بیشتر از مارگارین استفاده می کنند 66% بیشتر از زنانی که در ماه کمتر از یک قاشق غذاخوری مارگارین مصرف می نمایند در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند. لذا پختن غذا با مارگارین خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نزدیک به 90% افزایش می دهد. کلسترول جالب است بدانید که مواد غذایی حاوی کلسترول زیاد باعث از بین رفتن نیروی جوانی بدن می گردد. ظاهرا" بنظر می رسد همه خطر مصرف مواد غذایی حاوی کلسترول افزایش میزان کلسترول خون است اما باید بدانید که کلسترول موجود در مواد غذایی بلافاصله تحت تاثیر اکسیژن قرار گرفته و ماده ای بنام کلسترول اکسید شده یا کپ COP را که کلسترول زنگ زده نیز نامیده می شود ، تولید می کند. این فراورده ها از رادیکالهای آزاد بسیار قویترند و قادرند DNA سلولها را بصورت جبران ناپذیری تخریب نمایند. همچنین برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز علاوه بر کلسترول زیاد از نظر آهن نیز غنی می باشند و وجود این دوماده یعنی کلسترول و آهن ترکیب خطرناکی را تولید می کند. آهن به کلسترول می چسبد و برای انجام واکنش رادیکالهای آزاد بعنوان یک کاتالیزور عمل می کند. بنابراین کلسترول و آهن موجود در ماده غذایی با هم ترکیب شده و به داخل روده ها می ریزد و در این عمل مقدار زیادی مولکول کلسترول زنگ زده ایجاد می شود که به سلولهای بدن حمله می کنند. بهترین چربی آنتی اکسیدانت کدام است؟ اگر می خواهید جوانی خود را حفظ کنید یا بیماری ها را به تعویق بیندازید از روغن زیتون یا انواع دیگر چربیهای اشباع نشده تک زنجیره ای استفاده کنید. زیرا چربی های تک زنجیره ای خیلی کند اکسیده وفاسد می شوندهمچنین در مهارواکنش رادیکالهای آزاد فعالانه عمل می نمایند. تحقیقات نشان داده است کسانیکه روغن زیتون مصرف می نمایند کمتر دچار سرطان و ناراحتی های قلبی می شوند. چربیهای تک زنجیره ای اشباع نشده از اکسید شدن کلسترول مضر LDL جلوگیری می کند بنابراین کلسترول نمی تواند به دیواره شریانها نفوذ کند و پلاکهایی را که سبب تخریب شریانها می شود تولید نماید در نتیجه با این کار وقوع حمله های قلبی و ایستهای قلبی متوقف می گردد. این چربیهای تک زنجیره ای همچنین میزان کلسترول مضر LDL را کاهش داده و در عین حال کارآیی کلسترول مفید HDL را در پاکسازی بدن از کلسترول مضر LDL افزایش می دهد. بعلاوه آنتی اکسیدانت ویتامین E نیز در زمان موجود بودن چربیهای تک زنجیره ای اشباع نشده بهتر با رادیکالهای آزاد موجود در سلولها مقابله می نماید. بنابراین بهترین راه برای استفاده بهینه از ویتامین E در جهت جلوگیری از پیری ، خوردن روغن زیتون یا دیگر چربیهای تک زنجیره ای می باشد. روغن های غنی از چربیهای اشباع نشده تک زنجیرهای عبارتند از روغن زیتون ، روغن ماکادامیا ، روغن دانه کتان ، زیتون ، آووکادو ، بادام وفندق . روغن ماهی به منظور حفظ سلولها بویژه در مقابل چربی های مضر امگا-6 حتما" از اسیدهای چرب امگا-3 استفاده نمایید اسیدهای چرب امگا-3 را می توانید با مصرف روغن ماهی های ی مانند ماهی آزاد ، ماهی خالمخالی ، ماهی ساردین یا مواد غذایی گیاهی مانند دانه کتان ، گردو ودانه سویا بدست آورید. چربی های بی نظیر امگا-3 ، دیکتاتورهای کوچک امگا-6 را که بر فعالیت سلولهای بدن تسلط دارند و موجب آسیب دائمی سلولهای بدن می شوند از بین می برند. عدم تعادل بین اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 عوارض گوناگونی از قبیل التهاب مفاصل، آسیبهای ریوی ، حمله های قلبی ، دیابت ، وانواع گوناگون سرطان را بدنبال دارد. تحقیقات جدید نشان می دهد که چربی امگا-3 میزان آنزیم های گلوتاتیون را افزایش میدهد و با رادیکالهای آزاد مقابله و بدن را از وجود مواد سمی پاک می نماید. چربی امگا-3 همانند مواد شیمیایی ضد سرطانی موجود در گل کلم سبز (بروکلی) عمل می کند. چربی حیوانی نوع دیگر از چربی های مضر، چربی حیوانی اشباع شده است که در گوشت قرمز ، مرغ ، شیر چربی دار ، پنیر و کره وجود دارد. این نوع چربی ها به طرق مختلف دیواره شریانها را تخریب می کند. چربی اشباع شده علت اصلی افزایش کلسترول مضر LDL می باشد. این نوع چربی از انحلال لخته ها جلوگیری کرده و سبب غلیظ شدن خون و مستعد شدن آنها برای تشکیل لخته میگردد. و در نتیجه وقوع حمله ها و ایست های قلبی را تسریع می نماید.همچنین مصرف چربی حیوانی اشباع شده هورمونها را تحت تاثیر قرار داده و موجب بروز سرطان پستان و پروستات و کولون می گردد. چربی حیوانی همچنین تولید عوامل ایجاد کننده التهاب را تسریع می کند این عمل موجب نابودی گسترده مفاصل و ایجاد التهابهای آرتریت روماتوئیدی می گردد. این التهابها در انسداد شریانها و ایجاد سردردهای میگرنی نیز دخالت دارد. دو حقیقت در باره روغن سویا بیشترین میزان چربی زیانبخش موجود در مواد غذایی آماده (کنسرو شده ) از روغن دانه سویا که تا اندازه ای هیدروژنه شده است ، بدست می آید . با این وجود روغن مایع دانه سویا اندکی ارزش غذایی دارد: روغن مایع دانه سویا محتوی مقادیری از اسیدهای چرب و مفید امگا-3 می باشد ضمن اینکه بدن ما از لحاظ شیمیایی تمایل به تبدیل روغن دانه سویا به چربی مفید امگا-3 دارد. اگرچه با مصرف آن مقادیر زیادی از چربیهای امگا-6 همچنان در بدن باقی می ماند. برعکس روغن دانه سویا ، پروتئین سویای موجود در خود دانه سویا و توفو یا شیر سویا حاوی موادی از قبیل جنیستئین می باشند که بعنوان یک آنتی اکسیدانت قوی و مقابله کننده با سرطان شناخته شده است. بنابراین: از مصرف روغن هیدروژنه دانه سویا پرهیز کنید. و به جای آن خود دانه سویا را مصرف نمایید و به مواد غذایی حاوی پروتئین سویا روی آورید.     .                 اساسا به‌طور علمی این‌كار غیرممكن است. البته این موارد نه تنها خود شخص را می‌آزارد بلكه باعث آزار افراد مقابل نیز می‌شود.  احساسات خود را باور كنید: ‌هیچ‌وقت به‌خودتان نگویید كه شما نباید آنچه را انجام می‌دهید احساس كنید.(جلوی احساس خود را نگیرید). نگویید: من الان نباید دچار استرس شوم. شما باید همیشه احساسات خود را قبول كنید در غیراین صورت آن احساسات به‌زودی بر شما غلبه می‌كنند. اگر شما قبول كنید كه استرس دارید یك قدم جلو هستید و بهتر می‌توانید بر آن غلبه كنید.   مسئولیت احساسات خود را قبول كنید : خالی كردن حالات استرس خود روی دیگران بسیار كار ساده‌ای است. ولی سعی كنید كه هیچ‌ وقت با دیگران رفتار نامناسبی نداشته باشید. اگر با دیگران بر خلاف میل آنها رفتار كنید باعث می‌شود كه آنها ناراحت شده و ناراحتی خود را بر سر شما خالی كنند. سرزنش كردن فقط باعث استرس بیشتر شما می‌شود. زیرا اشتیاق،خود مستقیما با عوامل قابل كنترل شما در ارتباط است.آنچه غیرقابل دسترسی است شما را مشتاق می‌كند. اگر شما همسرتان را به‌خاطر داد زدن سرزنش می‌كنید پس تنها راه‌حل این است كه همسرتان صدایش را پایین بیاورد. كه در این حالت اشتیاق و استرس هر دوی شما افزایش می‌یابد زیرا شما نمی‌توانید تاثیر زیادی روی صدای همسرتان داشته باشید. اما زمانی‌كه شما مسئولیت كار خود را قبول كردید آن وقت فاكتور سرزنش كردن از بین می‌رود.و شما با واقعیت روبه‌رو شده و قربانی دیگران نمی‌شوید و می‌توانید كنترل احساسات خود را در دست بگیرید لذا مسئولیت شما باعث می‌شود تا نسبت به احساسات خود كاری انجام دهید. اگر شخصی باعث اضطراب شما می‌شود، او را صدا كنید و به او بگویید چه احساسی نسبت به او دارید و چرا این احساس را دارید و چه می‌توان كرد كه این احساس از بین برود. این موضوع را با سرزنش كردن آنها بدتر نكنید. همیشه راجع به مشكل خود فكر كنید، نه راجع به شخص به‌خصوصی. نفس كشیدن : زمانی‌كه اضطراب وجود شما را فرا  می‌گیرد، ناخودآگاه نفس‌های كوتاه می‌كشید. این اولین مرحله قبل از جدال و یا خاموشی و سكوت است كه اینها خود باعث صدمه زدن به گفت‌وگو می‌شود. بنابراین در این مواقع نفس‌های عمیق بكشید، این كار باعث كاهش اضطراب می‌گردد.    استراحت كوتاهی بكنید : از صحنه خارج شدن همیشه فكر شما را تازه می‌كند. البته نیازی به سفر‌های بلندمدت نیست بلكه یك استراحت كوتاه ‌مدت تنها چیزی است كه به آن نیاز دارید. قدم زدن و یا تمرین در باشگاه ورزشی كافی است.بهتر است فعالیت كنید تا هورمون‌های مخالف و ضد‌حالت‌های فعلی در شما ایجاد شود. ورزش همیشه باعث ریلكس شدن بدن می‌شود. دوری از محل اضطراب باعث آرامش فكر شده و فرصتی جهت مقابله با مشكل به شما می‌دهد. حتما سعی كنید بعد از استراحت مشكل را با طرف مقابل بازگو كنید در غیراین صورت فقط وقفه‌ای در مشكل به‌وجود آمده است بدون آنكه مشكل شما بر طرف گردد. انعطاف پذیر باشید: استرس غیرقابل اجتناب است و مانند طلوع و غروب خورشید اتفاق می‌افتد. پس بهترین راه مبارزه با آن تغییر رفتار و برخورد با دیگران است. نرم باشید نه سخت. با توجه به كلام افراد نشانه‌های استرس را تشخیص داده و سپس خودتان را با آن تطبیق دهید. با كمی انحراف و گذشتن از علائق خود دیگران را در به ‌دست آوردن نیازهایشان كمك كنید. نیازی به سختی كشیدن و تحمل سفرهای دور و دراز نیست فقط به صحبت‌های دیگران گوش دهید و توجه داشته باشید كه این روش به خوبی باعث كاهش استرس می‌گردد. راجع به مشكل بعد از وقوع آن صحبت كرده و بحث كنید: این موضوع را اگر با موضوع قبلی یعنی انعطاف پذیری ادغام كنید می‌توانید افراد مضطرب را كنترل كنید. شما حتما باید بعد از یك اتفاق تنش‌زا (بعد از آرام شدن) راجع به آن صحبت كنید در غیر این صورت آن مشكل به شكل فجیع تری تكرار خواهد شد. اگر شخصی را می‌شناسید كه  زود عصبانی می‌شود به او بگویید كه موضوع زیر را بخواند.  اضطراب و استرس شیمیایی: 3 مورد ذكر شده زیر باعث استرس و اضطراب شده و شما باید از آنها دوری كنید. الف) نیكوتین: این ماده هم در كوتاه مدت باعث آرامش شده ولی در درازمدت به فرد صدمه می‌زند. اگرچه كشیدن یك سیگار در همان لحظه باعث آرامش می‌گردد ولی ضربان قلب را افزایش داده و نفس‌ها را كوتاه می‌كند و ضررهای بیشمار دیگری نیز دارد.   ب) كافئین: از این داروی محرك دوری كنید به جای قهوه از یك نوشابه  دیگربا كافئین كمتر مثل چای استفاده كنید.   ج) شكر: غذاهای شیرین باعث افزایش گلوكز می‌شود. می‌توانید از غذاهایی با شكر كمتر استفاده كنید مثل انواع نان سبوس‌دار.  از دیــگران راجـع بــه عكس ‌العمل ‌های خودتان در هنگام استرس سؤال كنید : شما حتما باید این‌كار را بكنید زیرا در موقع استرس متوجه بسیاری از مسائل و رفتارهایی كه از شما سر می‌زند نیستید و فراموشی كوتاه مدت اجازه بازیابی مسائل را به شما نمی‌دهد. همچنین اطلاع‌یافتن از رفتارهایتان می‌تواند به شما كمك شایانی بكند. اگر دیگران بگویند كه شما در هنگام استرس فریاد می‌زنید، به‌خود آمده و خواهید دانست كه باید استرس خود را كاهش داده و سپس به گفت‌وگو بپردازید.       چربی چیست؟ چربی ها در دمای اتاق به شکل جامد و روغن ها  به شکل مایع هستند  از نظر ساختمان شیمیایی روغن ها و چربی ها شامل ترکیبات مختلفی هستند که کلسترول و تری گلیسیرید از مهمترین این ترکیبات هستند. کلسترول یک ترکیب شیمیایی ضروری است که از طریق غذا به بدن انسان می رسد و یا در صورت لزوم توسط کبد ساخته می شود . کلسترول بر اساس چگالی به انواع   کلسترول   خوب یا    ، کلسترول بد  یا LDL لیپوپروتئین   با چگالی پایین) و مجموع آنها به کلسترول کل تقسیم می شود                                            فواید و مضرات اسیدهای چرب :اسیدهای چرب اشباع نشده باید درجیره غذایی روزانه وجود داشته باشد  زیرا بدن   قاد ر به ساخت برخی از  آنها نیست. در این میان اسیدهای  چرب  غیر اشباع چند پیوندی در تغذیه انسان اهمیت ویژه ای دارند که  مهم ترین آنها اسید لینولنیک است ، این اسید چرب در بدن سنتز نمی شود . روغن های گلرنگ ، آفتنابگردان ، سویا ، کلزا و پنبه دانه منبع خوبی از اسید لینولنیک هستند . این اسید چرب در ترمیم بافتهای مجروح   سلامتی پوست ومکانیسم رشد و تکامل نقش دارد . اسیدهای  چرب اشباع و ترانس به دلیل افزایش کلسترول خون خطر ابتلا به امراض قلبی و  عروقی را افزایش می دهد .  اسیدهای چرب ترانس در دمایی حدود 44 درجه سانتیگراد ذوب می شوند ، در حالی که   اسیدهای چرب سیس نقطه ذوبی حدود13درجه سانتیگراد دارند و در دمای محیط مایع هستند  از این رو در دمای بدن شکل خود را حفظ می کنند و برای سلامتی مضر نیستند اما اسیدهای چرب ترانس به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن اتی چون گرفتگی رگ ها و امراض قلبی را به دنبال دارند .کره گیاهی یا مارگارین :برای پی بردن به تفاوت کره و مارگارین باید توجه داشت که هردو امولسیونی از 16 درصد آب و 85 درصد چربی هستند با این تفاوت که چربی کره از نوع  چربی حیوانی موجود در شیر و چربی مارگارین از روغن های نباتی است . در نتیجه میزان اسیدهای چرب اشباع مارگارین  از کره کمتر است . ضمن اینکه امروزه انواع مختلفی از مارگارین با در صدهای مختلف چربی تهیه می شود و انواع مارگارین کم چرب (با  حدود 20 درصد چربی) هم در دسترس قرار دارند . نقش چربی ها در پیشگیری از سرطاندر گذشته تصور می شد که تغذیه اثری بر سرطان ندارد، ولی امروزه محققان ثابت کرده اند که رژیم غذایی روزانه ، نقش مهمی در بروز، پیش گیری ودرمان انواع سرطان ها ایفا می کند. بدن ما به غذا بیش از هر چیز دیگری نیازمند است و می توان گفت که یک سوم سرطان هایی که منجر به مرگ می شود، با آنچه می خوریم در ارتباط است . تحوّل در عادات غذایی مردم ، گسترش شهرنشینی و افزایش مصرف غذاهای آماده موجب افزایش بروز سرطانها شده است .بعضی از عواملی که در بروز سرطان مؤثرند مانند ارث یا عوامل محیطی، غیرقابل تغییرند ولی اگر نمی توانیم در عوامل محیطی خود تغییری ایجاد کنیم، می توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی ، احتمال ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم . دلایل ابتلا به سرطان در کشورهای مختلف متفاوت است .در جوامع شهری و جوامع پیشرفته ، مصرف بیش از حد مواد غذایی(ovrnutrition) و در جوامع فقیر، کمبودهای تغذیه ای (undernutrition) موجب بروز سرطان می شو د. از اینرو توصیه های کنترل سرطان در کشورهای مختلف متفاوت است. طی یک مطلب دنباله دار در مورد تک تک عوامل ایجاد کننده یا پیش گیری کننده از سرطان بحث خواهیم کرد.چربی ها و روغن ها از بخش های مهم و بحث برانگیز تغذیه و رژیم غذایی افراد است . اینکه چه نوع روغنی برای مصرف کردن مناسب است یا اینکه کدامیک از انواع روغن بیشتر موجب بروز بیماری، سکته و یا چربی خون می شود همه جای سئوال دارد. حتماً می دانید چربی ها انواع متعددی دارند ، مثل چربی های اشباع که از آن جمله ، چربی متصل به گوشت و روغن حیوانی است که در دمای محیط به صورت جامد هستند. نوع دیگر، چربی های غیراشباع است  مثل روغ زیتون که در دمای محیط به صورت مایع می باشد.تأثیر مصرف چربی در بروز سرطان بدین ترتیب است که هم نوع و هم مقدار چربی مصرفی مهم است .اگربیش از حد چربی مصرف کنیم، به دلیل ترشح زیاد صفرا در روده برای هضم چربی ها ، بخشی از آن تبدیل به اسید آپکولیک( Apcholic Acid )  می شود که در ایجاد سرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد، و اگر با مصرف بیش از حد کلسترول ، سطح کلسترول مضر خون یاLDL افزایش یابد، خطر رشد سلول های سرطانی و خطر ابتلا به گرفتگی عروق بسیار زیاد می شود. از این رو : 1- کل چربی مصرفی را کاهش دهید.اکثرغذاهایی که ما ایرانی ها مصرف می کنیم، پر روغن تهیه می شوند. آن وقت به دنبال دلایل چاقی های بیش از حد و سکته های زودرس هستیم. براساس محاسبات مبتنی بر تحقیقات تغذیه ای، در حدی مصرف چربی مناسب است که سی درصد انرژی روزانه را تأمین کند. چون با سوختن چربی در بدن دو برابر قندها و پروتئین ها انرژی ایجاد می شود، بنابراین میزان مصرف چربی برای افراد عادی نباید از هشتاد گرم در روز تجاوز کند. این میزان چربی شامل چربی های پنهان در غذا و چربی های اضافه شده توسط خودمان به آن می باشد. با توجه به اینکه گوشت ها، لبنیات و دانه ها و... دارای روغن هستند، مجاز هستیم 30 تا 40 گرم روغن به غذاهای مصرفی مان در طور روز اضافه کنیم که برابر است با پنج تا هفت قاشق غذا خوری روغن مایع . 2- از روغن های خوب استفاده کنید.در فرهنگ ما روغن خوب را روغن حیوانی تلقی می کنند، در صورتی که از دیدگاه تغذیه ای روغنی خوب است که دارای باندهای غیراشباع و مایع باشد. این روغن در بدن بر تولید کلسترول بی تأثیر است یا تولید آن را کاهش می دهد. در صورتی که با مصرف روغن های جامد حیوانی، چربی های متصل به گوشت و دنبه ، تولید کلسترول در بدن افزایش می یابد که از عواقب بد آن آگاه هستید.تحقیقات نشان داده که به دلیل مصرف زیاد روغن زیتون در یونان ، شیوع سرطان پستان و سرطان پروستات بسیار کمتر است. از این رو:- در جیره غذایی روزانه خود برای تأمین پروتئین، فقط به مواد گوشتی پرچربی اکتفا نکنید. سعی کنید ( خصوصاً در سنین بالا ) از گوشت های سفید و قرمز( 3 بار در هفته) به علاوه حبوبات بهره بگیرید.- سعی کنید روغن زیتون و روغن کانولا( گلزا) را جایگزین روغن های نباتی جامد کنید. البته این روغن ها نباید تحت حرارت بیش از 130 درجه قرار بگیرند.- غذاهای دریایی را فراموش نکنید که حاوی چربی های نوع امگا3 هستند و از بروز سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می کنند. زنان اسکیمو به دلیل مصرف زیاد ماهی، به ندرت مبتلا به سرطان سینه می شوند. 3- از مصرف چربی های بد اجتناب کنید.روغن های مضر، چربی های اشباع هستند مثل روغن نخل، روغن نارگیل، روغن نباتی جامد، دنبه و چربی های متصل به گوشت.توجه به این نکته مهم است که در اغلب غذاهای آماده مثل انواع ساندویچ و تنقلاتی چون چیپس و پیراشکی از روغن های جامد و مانده استفاده می شود. از اینرو به شما توصیه می کنم از مصرف مکرر این مواد غذایی اجتناب کنید و به ندرت و به صورت تفریحی آنها را استفاده کنید زیرا مصرف زیاد چربی موجب تجمع بافت چربی در بدن می شود که خود عاملی مهم در بروز سرطان است.  فوايد و مضرات اسيدهاي چرب : اسيدهاي چرب اشباع نشده بايد در جيره غذايي روزانه وجود داشته باشد زيرا بدن قادر به ساخت برخي از آنها نيست . در اين ميان اسيدهاي چرب غير اشباع چند پيوندي در تغذيه انسان اهميت     ويژه اي دارند كه مهم ترين آنها اسيد لينولنيك است ، اين اسيد چرب در بدن سنتز نمي شود . روغن هاي گلرنگ ، آفتنابگردان ، سويا ، كلزا و پنبه دانه منبع خوبي از اسيد لينولنيك هستند . اين اسيد چرب در ترميم بافتهاي مجروح ، سلامتي پوست و مكانيسم رشد و تكامل نقش دارد . اسيدهاي چرب اشباع و ترانس به دليل افزايش كلسترول خون خطر ابتلا به امراض قلبي و عروقي را افزايش مي دهد .  اسيدهاي چرب ترانس در دمايي حدود 44 درجه سانتيگراد ذوب  مي شوند، در حالي كه اسيدهاي چرب سيس نقطه ذوبي حدود 13 درجه سانتيگراد دارند و در دماي محيط مايع هستند. از اين رو در دماي بدن شكل خود را حفظ مي كنند و براي سلامتي مضر نيستند اما اسيدهاي چرب ترانس به دليل جامد بودن در دماي محيط و بدن خطراتي چون گرفتگي رگ ها و امراض قلبي را به دنبال دارند .   روغن ها از كجا مي آيند : چربي هاو روغن هاي خوراكي اصولاً از منابع طبيعي تهيه مي شوند . اين منابع خود به دو دستة حيواني و گياهي تقسيم مي شوند .     چربي هاي به دست آمده از منابع حيواني نيز خود در 3 گروه طبقه بندي مي شوند : چربي شير ، چربي هاي ذخيره اي حيواني و روغن هاي دريايي . كره گياهي يا مارگارين : براي پي بردن به تفاوت كره و مارگارين بايد توجه داشت كه هردو امولسيوني از 16 درصد آب و 85 درصد چربي هستند با اين تفاوت كه چربي كره از نوع چربي حيواني موجود در شير و چربي مارگارين از روغن هاي نباتي است . در نتيجه ميزان اسيدهاي چرب اشباع مارگارين از كره كمتر است . ضمن اينكه امروزه انواع مختلفي از مارگارين با درصدهاي مختلف چربي تهيه مي شود و انواع مارگارين كم چرب (با حدود 20 درصد چربي) هم در دسترس قرار دارند .   فرآيند هيدروزناسيون : فرآيند هيدروزناســــيون موجب افــــزايش مقاومت حــــرارتي و اكسيداسيون روغن خواهد شد . توجه به اين نكته ضروري است كه هرچه ميزان اسيدهاي چرب اشباع در روغن بالاتر باشد روغن   سفت تر است . اما تنها در  صورتي كه مقدار اسيدهاي چرب اشباع حداكثر 25 درصد باشد ، روغن براي مصرف مناسب است . اتفاق نامطوب ديگري كه طي فرآيند هيدروزناسيون روغن روي  مي دهد، توليد ايزومر هاي ترانس است كه مصرف اين مواد نيز براي سلامتي زيان آور است . در روغن هاي نباتي نيمه جامد مقدار اسيد هاي چرب اشباع و ترانس حتي المقدور كاهش يافته است . در مرحله   بي بو كردن اين روغن ها نيز مقداري اسيد چرب ترانس ايجاد      مي شود كه اين مقدار بسته به نوع روغن ، شرايط بي بو كردن و دستگاه مورد استفاده متفاوت است و به كلي در مقايسه با روغن هاي جامد بسيار كمتر است . روغن هاي مخصوص سرخ كردني : روغن هاي مخصوص سرخ كردني بايد خصوصيات ويژه اي داشته باشند . اين روغن ها بايد داراي چنان مقاومتي در برابر حرارت باشند كه در هنگام سرخ كردن غذا دچار افزايش سريع موادي چون پراكسيد ، رنگ و اسيديته نشوند . همچنين علاوه بر حفظ طعم و بوي مورد انتظار مواد غذايي طعم مطبوع تري به غذا دهند و از نظر وجود يا عدم وجود بعضي از اسيدهاي چرب ، از ارزش تغذيه اي بالا برخوردار باشند . همچنين روغن سرخ كردني بايد در شرايط دماي محيط حالت مايع و سيال داشته باشد .   اكسيري به نام امگا 3  : اين نوع اسيد چرب از نوع چربي هايي با چند پيوند دوگانه (چند غير اشباع) و يكي از انواع اصلي چربي هايي است كه بدن انسان آن را از غذا به دست مي آورد و قادر به ساخت آن نيست . اين اسيدهاي چرب سطح كلسترول خون را پايين نگه مي دارند ، ضربان قلب را تنظيم كرده و فشار خون را پايين مي آورند . روغن كلزا ، روغن مايع و مارگارين نيمه جامد همچنين گردو منابع سرشار از آلفا لينولنيك اسيد (يكي از اشكال امگا 3) است. نيز كاهش رشد غدد سرطاني از ديگر مزاياي مصرف امگا 3 است .             سلولیت یا چربی مرده چیست؟ يكشنبه 24 مهر 1390 ساعت 10:03:51 ارسال شده توسط : admin سلولیت یا چربی مرده چیست؟ گردآوری و ویرایش سامان خالصی، کارشناس ارشد تغذیه   تجمع بافت چربی در ناحیه ای از بدن را چاقی موضعی و یا به عبارت دیگر سلولیت(Sellulite) می نامند. سلولیت اصطلاحی است که برای مشخص کردن توده هایی از چربی که معمولا در باسن، ران و قسمت تحتانی بدن (به ویژه در زنان) می باشد، به کار برده می شود. چربی " سلولیت " از نظر فیزیولوژیک مشابه چربی طبیعی بدن است. این تجمع چربی معمولا به صورت فرورفتگی هایی روی پوست نواحی خاصی از بدن مانند بین زانو و استخوان مفصل ران و بین ران و کفل ظاهر می شود. سلولیت تنها درافرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند وجود ندارد ، بلکه افراد لاغر و یا آنهایی که از وزن ‌ایده‌آلی برخوردارند نیز ممکن است سلولیت داشته باشند. بین 85 تا 98 درصد خانم‌ها در سراسر دنیا با هر نژاد و رنگی از رسوب نا خواسته چربی‌ها شکایت دارند.  این پدیده بدین صورت است که سلول های چربی در کیسه هایی، که در بین رشته های لایه های مختلف بافت پیوندی پوست نگه داشته می شوند، جمع می شوند. این رشته ها قابل گسترش نیستند، بنابراین به ویژه هنگامی که وزن افزایش می یابد و یا پوست فشرده می شود، گلبول های چربی از شکل طبیعی خود خارج شده و به داخل فشرده می شوند و توده های پرتقالی شکلی از چربی را تولید می کنند. پدیده سلولیت در زنان رایج تر است و به نظر می آید که هورمون زنانه ی استروژن باعث می شود بیشتر چربی موجود در بدن زنان در اندام تحتانی (ران ها و باسن: جایی که " سلولیت " بیشترین بروز خود را دارد)، جمع شوند. اگر چه تئوری هایی مطرح می باشد که تاکید دارند عواملی از قبیل قابلیت ارتجاعی ضعیف پوست و ورزش نکردن در ایجاد سلولیت تاثیرداشته باشند ولی این موضوع به اثبات نرسیده است. سلولیت گر چه یک عارضه ی بالینی جدی محسوب نمی شود اما می تواند ظاهر نامطلوبی را ایجاد کند. همین ظاهر نامطلوب زمینه ارائه درمان های متفاوت را فراهم می کند . اگر چه درمان های زیادی مانند ماساژ یا کرم های بر طرف کننده ی سلولیت، برای رفع سلولیت ارائه شده اند اما متاسفانه بسیاری از این درمان ها به اندازه ای که ادعا می کنند موثر نیستند. به ظاهر پوست پرتقالی اطراف ران و پهلوها سلولیت گفته می‌‌شود.سلولیت به طور عمده از چربی‌هایی تشکیل شده است که در بافت همبند زیر پوست ذخیره می‌‌شوند. سلولیت به علت اتصال وترهای ریشه ای به پوست که به هم متصل هستند و پوست را به لایه ماهیچه ای زیرش متصل می کند، ایجاد می شود. وتر، پوست را به بافت های عمیق تر متصل می کند(به همراه لایه هایی از چربی که در بین شان است). هنگامی که سلول های چربی تجمع پیدا می کنند در جهت خلاف پوست کشیده می شوند در حالی که وتر های بلند و محکم به جلو هل داده می شوند و این باعث ایجاد خلل و فرج می شود. ظاهر سلولیت به صورت فرورفتگی هایی در پوست یا پوستی با سطح ناهموار است که گاهی شبیه پوست پرتقال می شود. حیطه ی سلولیت بسیار گسترده است. موارد خفیف تر آن وقتی دیده می شود که اگر پوست را نیشگون بگیرید فرو رفتگی در پوستی که نیشگون گرفته اید ظاهر می شود. در موارد خیلی شدید، سلولیت ظاهر پوست را چروکیده می کند و روی آن، نواحی پُر از برآمدگی و فرورفتگی دیده می شود. سلولیت در نواحی بین زانو تا ران و کفل بسیار رایج است اما در نواحی دیگر مثل پستان ها، زیر شکم و بالای بازو هم وجود دارد . این چربی‌ها به صورت کیسه‌های کوچکی در زیر بافت همبند در کفل‌ها، ران‌ها، کشاله ران‌ها، پشت با زو‌ها و حتی در بعضی موارد در سینه‌ها به ‌صورت بد شکلی رسوب می‌‌کنند و‌این بافت را تحت فشار قرار می‌‌دهند و باعث می‌‌شوند که اندام‌تان ظا هر پوست پرتقالی پیدا کند. اغلب به همراه این چربی‌ها برخی از مواد سمی ‌‌هم رسوب می‌‌کنند. مرد‌ها به دلیل طرز قرار گرفتن فیبر‌های بافت همبند در زیر پوست‌شان وبه این دلیل‌ که پوست محکم‌تری دارند سلولیت کمتری دارند.‌این فیبر‌ها به جای‌اینکه به‌صورت متقاطع قرار گیرند،به‌صورت عمود بر پوست قرار گرفته‌اند و به همین دلیل تشکیل سلولیتی چربی در زیرپوست‌شان کمتر اتفاق می‌‌افتد.دلیل دیگر هورمون‌ها هستند.هورمون‌ها یکی از عوامل عمده در تنظیم و تعدیل سوخت وسازو ذخیره چربی‌ها در زیر پوست می‌باشند. زنان در دوران بلوغ، سندرم پیش ازقاعدگی،یائسگی و در ماه‌های اول استفاده از قرص‌های دبارداری دچار تغییرات هورمونی می‌شوند و به همین دلیل است که اغلب زنان لاغر و یا دارای وزن مناسب هم سلولیت دارند و فقط چاق‌ها و یا زنان دارای اضافه وزن از سلولیت شکایت ندارند. از دیگر دلایل تشکیل سلولیت: · جنسیت: زنان به مراتب بیش از مردان مستعد ابتلا به سلولیت هستند. شاید این بدان علت باشد که در زنان چربی به طور طبیعی در نواحی پایینی بدن( بین زانو و ران، کفل و ران) توزیع شده اند که نواحی رایج سلولیت هستند و قدرت ذخیره ی چربی در سلول های چربی مناطق مذکور چند برابر دیگر سلول های چربی است. · استرس · شیوه زندگی غیر فعال · استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی · تغییرات هورمونی در سنین مختلف زندگی زنان از قبیل بلوغ، بارداری، شیردهی و نیز یائسگی · سن: با افزایش سن، سلولیت بیشتر می شود چرا که از الاستیسیته ی پوست کم می شود. · وزن : افزایش وزن و چاقی می تواند سبب افزایش شانس ابتلا به سلولیت شود. · ژنتیک : این مشکل معمولا خانوادگی است بنابراین ژنتیک نقش مهمی در پیشرفت سلولیت دارد. توصیه‌هایی برای کاهش و یا ر‌هایی از سلولیت: از نوشیدنی‌های شیرین (محتوی شکر) بپرهیزید و به جای آن آب بنوشید.از خوردن غذا‌های آماده وسایر غذا‌های چرب اجتناب کنید و در عوض مقدار زیادی سبزی و میوه تازه مصرف کنید.از مصرف بیش از اندازه قهوه، شکلات و شیرینی پرهیز کنید و مطمئن شوید که رژیم غذایی شما از فیبرکافی(30گرم در روز) برخوردار است. برای اطلاعات بیشتردر این مورد با متخصص تغذیه خود مشورت کنید. ورزش‌های قلبی عروقی را به طور مرتب انجام دهید.ورزش‌های قلبی عروقی ورزش‌هایی هستند که ضربان قلب را به اندازه 65 تا 90 درصد بیشترین تعداد آن بالا می‌برند. از نمونه ‌این ورزش‌ها می‌توان به پیاده‌روی، دویدن، پیاده‌روی تند، شنا، دوچرخه‌سواری، اسکیت کردن، قایقرانی با پارو، طناب زدن، اسکی کردن و غیره اشاره کرد. هرگونه فعالیت ورزشی را با مشورت پزشکتان انجام دهید و طی یک دوره زمانی بر شدت و مدت ورزش خود بیفزایید. اگر نمی‌توانید برنامه ورزشی منظمی‌ ‌در داخل یا خارج از خانه داشته باشید، حداقل یک سری تمرینات تنفسی منظم را انجام دهید. مثل تنفس عمیق. بهترین زمان برای تنفس عمیق صبح‌ها بعد از بیدار شدن، شب‌ها قبل از خواب و یا حداقل یک‌بار در طول روز است. تنفس عمیق از استرس‌تان می‌‌کاهد، باعث می‌شود در طول روز انرژی بیشتری داشته باشید و احساس آرامش بیشتری بکنید. برای تنفس عمیق، به مدت پنج ثانیه ریه‌های خود را از هوای تازه پر کنید سپس به مدت 20 ثانیه نفس خود را نگه دارید و بعد نفس خود را به آرامی ‌‌در عرض مدت 10 ثانیه بیرون دهید. این کار را 15 بار تکرار کنید. سیگار را ترک کنید یا حداقل کمتر سیگار بکشید استرستان را کم کنید. از مصرف دارو‌های غیر ضروری اجتناب کنید به‌ویژه: قرص‌های کاهش وزن،Pills-PEP( قرص‌های انرژی زا)، قرص‌های دیورتیک(ادرار آور)، قرص‌های مسهل و قرص‌های خواب آور. می‌توانید از لوسیون‌ها و یا کرم‌هایی که برای درمان سلولیت مناسب‌اند استفاده کنید.قبل از استفاده اجزای تشکیل دهنده آنها را بخوانید و در صورتی که به آنها حساسیت ندارید از آنها استفاده کنید. مصرف نمک و غذا‌های شور را به حداقل برسانید. • لیپوساکشن: بعضی افراد جهت درمان سلولیت به لیپوساکشن متوسل می شوند. در طول لیپوساکشن، پزشک جراح یک تیوپ نازک را از طریق یک برش کوچک زیر پوست شما وارد می کند و بعد چربی را بیرون می کشد. گر چه لیپوساکشن اندام را متناسب می کند اما سلولیت را خارج نمی کند و می تواند ظاهر سلولیت را بدتر کند. • اندرمولوژی و یا ماساژ به همراه مکش: بعضی از درمان های سلولیت بر این پایه است که ماساژ با قدرت به همراه مکش سبب افزایش جریان خون می شود و نفوذ عروق خونی را در توده های کپسولی چربی امکان پذیر ساخته و بر این اساس باعث جابجایی سموم و کاهش حجم سلولیت می شود. در این روش منحصر به فرد که اندرمولوژی یا LPG نامیده می شود، از وسیله های دستی استفاده می کنند که پوست را بین غلتک قرار می دهد. شما بعد از مدتی متوجه تغییرات کمی در پوست می شوید. آن چه در این روش مهم است آن که مانند رادیوفرکوئنسی و نیز لیزر ۲ بار درهفته در یک دوره ی ۱۰ جلسه ای باید انجام شود تا نتایج آن ظاهر گردد. اندرمولوژی یکی از روش های جدید و پیشرفته در درمان سلولیت است که مزیت آن چنین است که اثربخشی آن مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا(FDA) قرار گرفته است. در این روش سیستم ماساژ با مکش ترکیب شده است و در واقع این روش نوعی از تکنیک ماساژ است. لازم به ذکر است که اندرمولوژی در کنار دیگر روش های درمانی از جمله اصلاح رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی، بسیار مفید واقع می شود. به طور طبیعی پس از ۶ جلسه از شروع درمان، نتایج این فرآیند مشاهده می شود و هر چه که این درمان را ادامه دهید متوجه بهبو زیادی در سلولیت تان خواهید شد. • مزوتراپی: این روند شامل تزریق محلولی شامل ترکیبی از آمینوفیلین، هورمون، آنزیم، عصاره های گیاهی و ویتامین و مینرال زیر پوست است. این درمان می تواند عوارض نا خواسته زیادی داشته باشد که شامل عفونت و جوش و سطح ناهموار روی پوست می شود. • لیزر و فرکانس های رادیویی: یکی از راه های درمانی ارئه شده، لیزر و استفاده از سیستم فرکانس های رادیویی باشد. معمولا گفته می شود که هر دوی این سیستم ها سبب بهبود سلولیت بعد از دوره های درمانی ۲ بار در هفته می شود و نتایج تا ۶ ماه دوام دارد. اما این روش ها در طی سال های اخیر ارائه شده و معمولا دارای استاندارد جهانی نبوده و فقط در بعضی از کشورها استفاده می گردند. کرم های سلولیت: کرم ها که شامل ترکیبات مختلفی از جمله ویتامین ها، مینرال ها، عصاره های گیاهی و آنتی اکسیدان ها و کافئین هستند، به عنوان درمان های سلولیت مشخص شده اند این کرم ها ممکن است سبب بهبودی گردند ولی در بعضی از موارد مواد موجود در این محصولات ممکن است باعث جوش و واکنش های پوستی شود.. درباره چربیهای خون بیشتر بدانید: کلسترول و تاثیر آن بر قلب: خوب است بدانید که کلسترول نوعی چربی است که در غذاهای حیوانی یافت می شود. در کبد نیز ساخته می شود و در ساختن بسیاری از هورمون های بدن، جذب ویتامین ها و ساختن غلاف اعصاب شرکت می کند اما اگر مقدار آن بیش از حد نیاز شود خطرناک است. بهتر است میزان کلسترول کمتر از 200میلی گرم در دسی لیتر باشد. تری گلیسیرید: نوعی چربی خون است که خطر بالا بودن آن کمتر از بالا بودن میزان کلسترول است. هر گاه مقدار مواد قندی ما بیش از نیاز بدن باشد به تری گلیسیرید تبدیل و در بدن ذخیره می شود و یکی از عوامل موثر در بروز ناراحتی در قلب است. چربی مفید خون یا اچ-دی-ال(HDL): این چربی باعث برداشتن کلسترول از خون شده و مانع رسوب کلسترول در داخل رگهای بدن می شود. میزانHDL در مردها 50-40 میلی گرم در دسی لیتر و در زنها 60-50 میلی گرم در دسی لیتر می باشد . اگر میزان HDL کمتر از 35 میلی گرم باشد مقدار آن ناکافی است و برای افزایش آن باید: ورزش کنید ، وزن خود را کاهش دهید و سیگار و الکل مصرف نکنید. چربیهای مضر خون یا ال –دی-ال(LDL): ال دی ال یا چربی مضر خون سبب رسوب چربیها در داخل عروق می شود. هدف از درمان چربی خون آن است که کل کلسترول خون کمتر از 200و HDLیا چربی مفید خون به حدود 70-50 میلی گرم برسد. - اگر شما یک عامل خطر ساز بیماری قلبی دارید LDL شما باید کمترmg/dl 160باشد. - اگر شما دو عامل خطر ساز بیماری قلبی دارید LDLشما باید کمتر از 130mg/dlباشد. - اگر شما مبتلا به بیماری قلبی و یا انسداد عروق کرونر هستید LDLباید کمتر از100mg/dl باشد. اگر با رعایت رژیم غذایی، کاهش وزن ، ورزش منظم و قطع استعمال سیگار و دخانیات باز هم چربی خون شما بر اساس موارد زیر بالا است باید از داروهای کاهنده چربی خون بر اساس نظر پزشک معالج مصرف کنید. 1- اگر شما یک عامل خطر ساز در بروز بیماری قلبی دارید و میزان LDL بیشتر یا برابر 190mg/dlاست. 2- اگر شما دو عامل خطر ساز در بروز بیماری قلبی دارید و میزان LDL بیشتر یا برابر 0mg/dl61 است. 3- اگر شما به بیماری عروق کرونر قلب مبتلا هستید و میزان LDLبیشتر یا برابر 0mg/dl31 است. اگر شما تحت عمل جراحی عروق کرونر قرار گرفته اید به منظور پیشگیری از انسداد مجدد عروق،کلسترول خون باید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر باشد و لازم است در برنامه غذایی خود بیشتر از سبزیجات و میوه جان استفاده کنید.  هيپرليپيدمي يا چربي خون بالا در شماره‌هاي پيشين ماهنامه به اهميت دستگاه قلب، عوامل خطرساز آن و علل ايجاد سكته قلبي اشاره و عواملي چون سيگار و فشارخون بالا را در بروز اين بيماري مورد بررسي قرار داريم، همچنين اقدامات مؤثر در پايين آوردن فشارخون از جمله ورزش، كنترل بيماري، تغيير داروها توسط پزشك را بيان نموديم. در اين شماره به نقش چربي خون در بروز سكته قلبي مي‌پردازيم. منظور از چربي خون بالا چيست؟ در خون، چربي‌هاي مختلفي وجود دارد. دوتاي آن‌ها كه از نظر سلامتي اهميت بيشتري دارند عبارتند از: 1ـ كلسترول 2ـ تري گليسيريد كلسترول جزء ضروري ساختمان سلول‌هاي بدن بوده و وجود آن براي عملكرد طبيعي بسياري از بافت‌هاي بدن جنبه حياتي دارد. قسمت عمده كلسترول در كبد يا جگر سياه ساخته شده و وارد خون مي‌گردد و قسمت كمتر آن نيز از طريق مواد غذايي وارد بدن مي‌شود. مقدار طبيعي آن در خون در حالت غير ناشتا كمتر از 200 واحد يا دو گرم در يك ليتر خون است. تري گليسيريد منبع مهم سوخت بدن مي‌باشد و عمدتاً براي تأمين انرژي فعاليت‌هاي روزانه به كار مي‌رود. تري گليسيريد نيز چون كلسترول، هم در كبد ساخته شده و هم از طريق مواد غذايي وارد خون مي‌شود. افزايش بيش از حد آن در بدن موجب مي‌شود تري گليسيريد در زير جلد و يا در بافت‌هاي چربي ديگر ذخيره گردد. مقدار تري‌گليسيريد خون يك ساعت بعد از هر وعده غذاي پر چرب، شديداً افزايش يافته و بعد به تدريج در بافت‌هاي چربي ذخيره شده و يا ممكن است مورد سوخت و ساز قرار ‌گرفته و كم گردد. اما مقدار كلي آن بعد از يك شب ناشتا بودن نبايد از 200 تا 250 واحد يعني 2 تا 5/2 گرم در ليتر تجاوز كند. بنابراين هر نوع افزايش در مقدار تري‌گليسيريد و يا كلسترول خون كه بيشتر از مقادير فوق باشد به عنوان چربي خون بالا شناخته مي‌شود. بالا بودن چربي خون چه خطري دارد؟ معمولاً بالا رفتن چربي‌هاي خون بيماري خاصي را به طور سريع ايجاد نمي‌كند، مگر آنكه مقدار تري‌گليسيريد آن بيشتر از 750 تا 1000 واحد باشد كه در اين صورت امكان ورم پانكراس (يا لوزالمعده) وجود داشته و ممكن است علائمي چون دردهاي شديد شكمي به وجود آيد. اما افزايش چربي‌هاي خون به خصوص كلسترول در درازمدت، موجب رسوب تدريجي در جداره داخلي رگ‌هاي تغذيه كننده بافت‌هاي بدن شده و با مشاركت مواد ديگر، پلاك‌هاي برجسته‌اي در داخل عروق تشكيل مي‌شود و رگ‌ها را تنگ مي‌كند كه اين پديده را آترواسكلروز و يا تصلب شرائين مي‌نامند. هر چه سطح چربي‌هاي خون بالاتر باشد رسوب آن‌ها نيز در جدار رگ بيشتر شده و آترواسكلروز سرعت بيشتري مي‌يابد. در نتيجه خون‌رساني به قلب، مغز و يا ديگر بافت‌ها ضعيف‌تر مي‌گردد. افزايش چربي‌هاي خون علاوه بر تشديد روند آترواسكلروز و تنگ شدن رگ‌ها موجب انقباض بيشتر ماهيچه‌هاي ديواره رگ و نيز تمايل بيشتر خون به لخته شدن مي‌گردد. موارد فوق زمينه را براي بروز سكته‌هاي قلبي يا مغزي فراهم مي‌كند. آيا هر افزايشي در كلسترول خون خطرناك است؟ چربي‌ها جزء ضروري بسياري از بافت‌هاي بدن مي‌باشند كه چون در خون محلول‌ نيستند، ناچاراً بايد به حامل‌هايي متصل شوند كه از آن طريق بتوانند همراه با خون به تمام نقاط بدن برسند. اين حامل‌ها را اصطلاحاً ليپوپروتئين مي‌نامند كه انواع مختلفي دارند. يكي از آن‌ها اچ. دي. ال (HDL) نام دارد. سي درصد وزن اچ. دي. ال را كلسترول تشكيل مي‌دهد كه هر چه مقدارش بيشتر باشد آترواسكلروز ضعيف‌تر است. بنابراين افزايش اچ. دي. ال يك عامل محافظتي در مقابل آترواسكلروز خواهد بود. دانشمندان معتقدند علت اين مسأله برداشت كلسترول‌هاي اضافه سلول‌ها و جدار عروق توسط اچ. دي. ال و انتقال آن به كبد است كه قسمت زيادي از اين كلسترول در نهايت از طريق مواد صفراوي از بدن دفع مي‌شود. بنابراين آن قسمت از كلسترول كه متصل به اچ. دي. ال است براي بدن خطرناك نيست و هرچه اچ. دي. ال بيشتر باشد جزء كلسترولي متصل به آن نيز بيشتر خواهد بود و آترواسكلروز ضعيف‌تر مي‌شود. برعكس اگر مقدار اچ. دي. ال كمتر از 35 واحد باشد خطر آترواسكلروز بيشتر از موقعي مي‌شود كه كلسترول بالاست. اچ.دل.ال در چه كساني كمتر است؟ مقدار اچ. دي. ال در افراد چاق، ديابتي و آنهايي كه تري‌گليسيريد خون بالايي دارند يا از محصولات تنباكو استفاده مي‌كنند و يا زندگي كم تحركي دارند پايين است. با كنترل وزن، ديابت و تري‌گليسيريد بالا، مي‌توان مقدار اچ. دي. ال خون را افزايش داد و روند آترواسكلروز را با كندي روبرو كرد. ورزش نيز يكي ديگر از راه‌هاي افزايش اچ. دي. ال خون است. چگونه مي‌توان متوجه بالا بودن چربي‌هاي خون شد؟ حدود بيست درصد از افراد جامعه به نوعي افزايش چربي خون دارند، ولي چون غالباً نشانه واضحي ندارد اكثراً از آن بي‌اطلاعند. به همين علت توصيه مي‌شود تمام افراد بالاتر از 20 سال هر پنج سال يك‌بار، كلسترول خون خود را اندازه‌گيري كنند. براي اين كار، ناشتا لازم نيست. اگر مقدار كلسترول از 200 واحد بيشتر بود، لازم است چند هفته ديگر مجدداً اندازه‌گيري شود. در صورت بالا بودن كلسترول، با توجه به ساير شرايط بيمار از جمله مرد بودن، سيگاري بودن، چاق بودن، وجود ديابت، فشارخون و يا وجود سكته قلبي در پدر، مادر، خواهر و يا برادر در سن كمتر از 55 سال، هم‌چنين بر مبناي وجود يا عدم وجود بيماري قلبي يا مغزي در بيمار، به ارزيابي و درمان چربي خون بالا تصميم‌گيري مي‌شود. در تعداد كمي از بيماران ممكن است حلقه سفيد رنگي دور سياهي چشم و يا رسوبات زرد رنگ چربي را در روي پلك ببينيم. اين رسوبات چربي ممكن است بعضاً بر روي زانو، آرنج، كف دست، مفاصل انگشتان و يا پاشنه پا نيز ديده شوند كه در اين موارد بايد به فكر ارثي بودن بيماري بود و تمام افراد خانواده را مورد بررسي و آزمايش دقيق قرار داد.
+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آبان 1391ساعت 10:33  توسط سما  |